Двама германски политици от  Зелените - Теса Гансерер и Найк Славик,

...
Двама германски политици от  Зелените - Теса Гансерер и Найк Славик,
Коментари Харесай

Зелените в Германия вкарват трансджендъри в Бундестага

Двама немски политици от  Зелените - Теса Гансерер и Найк Славик, влязоха в историята, като станаха първите транссексуални дами, спечелили депутатски места на  изборите в Германия, заяви Ройтерс. 

Парламентарните избори бяха извоювани с дребна преднина от Социалдемократическата партия на Германия (СДП). Тя получи 25,7 % от гласовете, съгласно формалните предварителни резултати. Най-големият противник на СДП - Християндемократическият съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС), завоюва поддръжката на 24,1% гласоподавателите. Съюз 90/Зелените получи 14,8 % от гласовете, Свободната демократична партия (FDP) 11,5 %, а популистката Алтернатива за Германия 10,3 %.

Теса Гансерер и Найк Славик са претенденти от Зелените, които се класираха на трето място в изборите и най-вероятно ще имат решителен глас за сформирането на бъдещото държавно управление. 

44-годишният Гансерер  разяснява, че резултатите са знак на отворено и толерантно общество. Начело на листата с неговите приоритет е по-лесна процедура за признание на пола в документите за идентичност.

Гансерер, който има двама сина, също желае законодателни промени, които да разрешат на хомосексуалните да осиновяват деца.

Олаф Шолц, претендентът за канцлер на немските социалдемократи, съобщи в понеделник, че е получил мандат да води идващото държавно управление. Той съобщи, че ще се опита да образува коалиция със Зелените и Свободните демократи.

Шолц, посрещнат с овации в партийната централа в Берлин и букет от червени и бели цветя, акцентира, че гласоподавателите ясно са посочили на консерваторите на канцлера Ангела Меркел, че е пристигнало време да отидат в съпротива след 16 години на власт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР